Behöver BRF i Huddinge laddboxar?

Funderar du på om din bostadsrättsförening behöver laddboxar vid fastigheten i Huddinge? Svaret är att det förmodligen är en bra idé att skaffa laddboxar, men att ni kan behöva tänka igenom saken innan ni tar beslut.

Varför behövs laddboxar i Huddinge?

Anledningen till att laddboxar kan vara en bra investering för er bostadsrättsförening i Huddinge är att ni på det sättet kan bidra till en positiv förändring. Finns det laddboxar som gör att det går lätt och snabbt att ladda elbilar blir steget mindre för de boende att faktiskt skaffa en elbil. På det sättet kan betydelsefull laddboxar Huddinge inte bara vara en bra service att erbjuda, utan det kan också vara en investering för framtiden.

Vem ska kunna ladda?

Innan investeringen görs behöver ni fundera över olika praktiska lösningar. Vem ska till exempel kunna använda era laddboxar. Finns det bara några få elbilar kanske det inte är ett problem att utgå från att den som kommer först får använda någon av de lediga laddboxar som finns vid er fastighet i Huddinge. Men vad händer om fler skaffar elbil, fler vill ladda, och det inte räcker till alla? Kommer ni då skaffa fler laddboxar? Kanske kan ni hyra ut dem så man får boka in sig för vissa tider? En annan lösning kan vara att föreningen står för inköp och installation av laddboxarna, så att det blir gjort på ett seriöst och enhetligt sätt. Men de behöver inte vara allmänna, utan kan antingen betalas av boende som kan få ett reducerat pris, eller så kan det vara möjligt att teckna ett abonnemang för en laddbox. Med den sortens upplägg kan problemet med konkurrens om laddningen minska och ni i bostadsrättsföreningen kan få in de pengar som krävs för att kunna skaffa tillräckligt många laddboxar, oavsett hur många som vill kunna ladda sina bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *